Zaharova: Rusija želi bližu saradnju sa SAD

Rusija se nada da bi sa SAD mogla da bude uspostavljena bliža saradnja u cilju sprečavanja moguće upotrebe oružja za masovno uništenje od strane terorista.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2018.

08:22

Zaharova: Rusija želi bližu saradnju sa SAD
Screenshot

To je izjavila portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova koja je dodala da je "to oblast u kojoj bi voleli da sarađujemo mnogo bliže sa Amerikancima.

"I ne samo sa njima već i sa ostalim članovima medjunarodne zajednice", rekla je ona za Rusku televiziju Kanal jedan, prenosi Tass.

Prema njenim rečima, krajnje je vreme "da radimo zajedno". Ona je dodala da je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov govorio o tome na sastanku Saveta Bezbednosti UN u sredu, ističući činjenicu da terorističke organizacije i ekstremistički elementi poseduju nuklearne tehnologije.

Prema njenim rečima, Rusija stalno predlaže takve inicijative, ali da one nemaju podršku, kao i da bi volela da vidi da SAD pokažu isti pristup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: