Ministar o "slučaju Miša Vacić": Nisam upoznat, proveriću

Ministar prosvete Mladen Šarčević nije upoznat sa tim da je predsednik Srpske desnice Miša Vacić prisustvovao manifestaciji u OŠ ''Vladislav Ribnikar''.

Izvor: Beta
Podeli

Šarčević je izjavio da nije upoznat i naglasio da su škole apolitične ustanove i da je u tom smislu ''velika odgovornost na direktorima škola''.

Odgovarajući u parlamentu na pitanje samostalne poslanice Marinike Tepić da li je reagovao povodom Vacićeve posete i njeno podsećanje da je Vacić pre nekoliko meseci prisustvovao i proslavi OŠ ''Jelena Ćetković'', Šarčević je rekao da je za ''prvu školu čuo i odreagovao, a da će za drugu školu proveriti''.

Ministar je naglasio da direktori škola imaju veliku odgovornost u slučaju u propagiranja bilo kakvih političkih ideja u školama zbog čega je, kaže, pre mesec dana upozorio direktore škola u Raškoj oblasti ''zbog pokusaja Sulejmana Ugljanina da politizuje škole''.

''Poštujem apolitičnost školskih ustanova. Ostaje mi da proverim navode za školu 'Vladislav Ribnikar'. Moj stav je vrlo jasan, na mene niko ne vrši nikakvu vrstu ni pritisaka, ni molbi'', rekao je ministar na sednici skupštine u delu u kojem su poslanici postavljali pitanja ministrima.

Neki mediji objavili su da je pre nekoliko dana u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu održan turnir učenika petih razreda u društvenoj igri “Proboj solunskog fronta” i da se kao gost i organizator manifestacije pojavio predsednik Srpske desnice Miša Vacić.

strana 1 od 172 idi na stranu