Prva TV: Skandalozno saopštenje Ministarstva prosvete

Prva televizija je saopštenje Ministarstva prosvete povodom nasilja u OŠ “Rade Končar“ u Zemunu nazvala skandaloznim.

Izvor: B92, prva
Podeli

Kako se navodi, ministar Mladen Šarčević je na “najsramniji način optužio Prvu televiziju, a vršnjačko nasilje nazvao navodnim“.

Podsetimo, saopštenje je usledilio pošto je Prva TV pomogla da se reši problem osnovca koji je u školi trpeo nasilje vršnjaka.

Pročitajte još: Ministarstvo o "navodnom nasilju" i "drugu sa televizije"

U programu su govorili dečаk i njegova majka, kao i direktorka škole.

Ministrastvo navodi da su posle toga trojicu dečaka koje je rukovodstvo škole označilo kao nasilnike u poslednjih nedelju dana dva puta napala druga učenici 'želeći da zaštite' druga koji se pojavio na televiziji.

“I pored toga što Ministarstvo poziva roditelje da se ne obraćaju medijima i pokušava da ih spreči u tome, javnost mora da sazna za ovakve dogadjaje. Prva televizija poziva roditelje da nam i dalje pišu i da nas obaveštavaju o svakom vršnjačkom nasilju koje se svakodnevno dešava u školama u Srbiji. Ministarstvo prosvete očigledno ima nameru da takva dešavanja zataška i sakrije od očiju javnosti. Mi ne! Uvek ćemo otkrivati i govoriti čemu su izložena naša deca, naročito ako izostaje reakcija nadležnih”, navodi Prva televizija.

Koliko smo dece izgubili zbog nasilja nad njima, koliko je roditelja tražilo, a nije dobilo pomoć škole, kakve su procedure i propisi, kakve su kazne za maloletne nasilnike, saznajte u vestima Prve televizije u 18h.

strana 1 od 181 idi na stranu