Brnabić: Nema plana B kad je reč o članstvu u EU

Premijerka Ana Brnabić sastala se u Njujorku, u okviru zasedanja Generalne skupštine UN, sa holandskim premijerom Markom Ruteom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.09.2018.

08:00

Brnabić: Nema plana B kad je reč o članstvu u EU
Tanjug/Vlada Republike Srbije

Oni su razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine i članstvu u EU kao ključnom spoljnopolitičkom cilju Srbije.

Predsednica Vlade istakla je da je Srbija posvećena nastavku dijaloga, kako bi se došlo do rešenja koje je prihvatljivo za obe strane.

"Članstvo u Evropskoj uniji je ključni spoljnopolitički cilj Srbije", naglasila je Brnabić u utorak i podvukla da "nemamo plan B kada je reč o članstvu u EU".

Premijerka je dodala da članstvo u Evropskoj uniji nije cilj sam za sebe, već da su za građane naše zemlje važne pre svega reforme koje sprovodimo na putu do punopravnog članstva u EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: