"Izazovi pred nama su složeni, svet je jako opasno mesto"

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da se borba za snažnu Srbiju nastavlja i da se moraju izdržati svi pritisci zbog Kosova i Metohije.

Izvor: B92

Utorak, 25.09.2018.

21:51

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

On je dodao da se odluke moraju doneti hladne glave i racionalno.

Đurić je za televiziju "Koren" kazao da se o kosovskom pitanju treba odlučivati imajući u vidu budućnost i ne gubeći iz vida šta su preci dali za srpsku državu.

"Izazovi pred nama su složeni, jer svet je danas jako opasno mesto i bojim se da će vreme pred nama to pokazati i u slučaju Balkana. ; Naša obaveza je da tome pristupimo pametno, racionalno i ozbiljno, te da našu politiku danas projektujemo deset, dvadeset ili pedeset godina unapred, a da odluke donosimo promišljeno, ne spram onoga što bi bilo najpopularnije", rekao je Đurić, a prenela Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Đurić je kazao da je vreme da se Srbija diže sa kolena posle svega što je pretrpljeno u protekle tri decenije.

Naša odgovornost je da se izborimo za ono za šta možemo da se izborimo kao država i narod, bez obzira na želju onih na domaćoj političkoj sceni koji su ujedinjeni u zahtevu da se ništa ne menja, poručio je Đurić.

Govoreći o objavi predsednika sindikata Sloga i jednog od osnivača Saveza za Srbiju Željka Veselinovića na Fejsbuku u kojoj je na vulgaran i seksistički način vređao premijerku Srbije Anu Brnabić, Đurić je kazao da Srbija ne sme da bude zemlja u kojoj je normalno da se političkim protivnicima preti silovanjem.

"Ne mogu da prihvatim da se u Srbiji ćuti na to da se Ani Brnabić javno preti silovanjem, jer jedan od lidera Saveza za Srbiju je javno pozvao na tako nešto, a nismo čuli ni osudu njegovih kolega niti reakciju nevladinih organizacija", kazao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: