Bukti požar u HR: Bura rasplamsava vatru, gore kuće VIDEO

Hrvatskim vatrogascima koji se bore protiv požara na poluostrvu Pelješac, zbog čega je evakuisano 40 ljudi, u pomoć stiže grupa od 50 vojnika i dva helikopera.

Izvor: B92

Utorak, 25.09.2018.

17:31

Bukti požar u HR: Bura rasplamsava vatru, gore kuće VIDEO
Ilustracija: Thinkstock

Požar je zahvatio travu i nisko rastinje na nepristupačnom terenu kod mesta Mokalo na području Orebića, a jaka bura razbuktala je vatru koja se približila selu.

Zato je naložena evakuacija 40 stanovnika Mokala, a turisti iz dva obližnja kampa su evakuisani na igralište u Orebiću, prenela je Hina.

Jaka bura otežava gašenje požara, jutros su bili pozvani i kanaderi, ali zbog nepovoljnih vremenskih uslova nisu mogli da pomognu.

Požar se zbog jakog vetra širi, a, prema poslednjim informacijama, izgorele su četiri kuće, javlja HRT.

Vatra se opasno približila skladištima nafte i ulja u Stankovićima, navode hrvatski mediji.

"Situacija je jako složena i pred nama je jako dug dan, a verojatno i duga noć", rekao je šef vatrogasne službe Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

Ranije danas na teren su upućena dva kanadera, ali zbog loših meteoroloških uslova kanaderi nisu mogli da deluju pa su sleteli na splitski aerodrom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: