"Slučajevi nasilja u školi se rešavaju"

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da se slučajevi nasilja u školama rešavaju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Upitan za nasilje u školi u Zemunu, gde su deca koja su vršila nasilje nad jednim od učenika i sami postali žrtve nasilja, Šarčević je rekao da je u sistemu školstva više do 900.000 dece, a da se slučajevi nasilja rešavaju.

Šarčević je podsetio na nasilje u školi u Kraljevu prošle godine koji je stabilizovan, te dodao da je tim ministarstva bio i u školi u Zemunu i uradio sve što treba, ali da niko nije očekivao da će se situacija tako razvijati.

"Sada je to više pitanje za MUP. Mi smo sve te roditelje pozvali, razgovarali i dali im do znanja da će država reagovati. Uputili smo sve MUP-u, jer sada postoji sumnja da je majka deteta koje je bilo zlostavljano nagovorila druge ljude da se osvete,a to prevazilazi naše kompetencije", naveo je Šarčević.

Dodaje, da revanšizam nije bio potreban, jer je slučaj, iako sa zakašnjenjem, bio rešen.

"Mislim da su mogli brže da reaguju i tek ću razgovarati sa njima, ali ovde sada ima posla za policiju. Poruka svih nas je jasna, to neće biti dozvoljeno", kazao je ministar.

On je podvukao da u svakom slučaju nasilja treba da reaguju i uključe se odrasli, pedagog, nastavnici, država, zdravstvo, policija..

"Nikada ne znate kako će se neko poneti, ali mi smo kao država rešili da se ništa ne gura pod tepih. Radimo sistemska rešenja, ali dugo vremena se nije reagovalo i sada je barem sve javno", rekao je on.

strana 1 od 181 idi na stranu