Nevreme poharalo Češku i Poljsku: Ima povređenih

U olujnom nevremenu u Češkoj povređene dve osobe kada se na njihovu vikendicu srušilo drvo. U susednoj Poljskoj jedno dete povređeno na igralištu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2018.

09:46

Nevreme poharalo Češku i Poljsku: Ima povređenih
Ilustracija: Thinkstock

Popadalo drveće i granje zaustavilo je vozove na 10 čeških pruga, a 140.000 domaćinstava u ostalo je bez struje, dok je u susednoj Poljskoj skoro 160.000 domaćinstava noćilo u mraku.

"Jak udar vetra oborio je drvo na jednu vikendicu. Povređene su dve osobe koje je hitna pomoć prevezla u bolnicu", rekla je danas dnevniku Pravo portparol vatrogasaca u Olomoucu na istoku Češke, Vladimira Hacikova.

Zbog pokidanih vodova i havarija bez struje je u Češkoj u nedelju uveče ostalo 140.000 domaćinstava.

U susednoj Poljskoj, gde je oluja najžeće udarila jug zemlje, bez struje je preko noći ostalo 159.100 domaćinstava. Olujno nevreme Fabijen paralisalo je na nekim prugama i putevima saobraćaj.

"Jedna osoba je povredjena. U Malopoljskom vojvodstvu na jugu zemlje drvo se srušilo na električne vodove zbog čega je na igralištu lakše ranjeno petogodišnje dete", saopštio je danas poljskoj privatnoj televiziji TVN24 portparol poljske Državne vatrogasne straže Pavel Frontčak.

Poljska vatrogasna straža imala je samo od ponoći do jutra 757 intervencija na terenu, saopštio je Centar za bezbednost pri vladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: