Nigerijski pirati oteli brod: Nestali Hrvat, Bosanac...

Nigerijski pirati oteli 12 članova posade sa švajcarskog teretnog broda, javioje BBC u nedelju uveče.

Izvor: Tanjug, index.hr

Ponedeljak, 24.09.2018.

07:35

Nigerijski pirati oteli brod: Nestali Hrvat, Bosanac...
Ilustracija: Getty Images

Hrvatski portal Index.hr preneo je da je sedam otetih članova posade sa Filipina, a među otetima su i jedan Hrvat, državljanin BiH, Slovenac, Ukrajinac i Rumunj. Tu je informaciju objavila nigerijska agencija za pomorsku upravu i sigurnost (NMASA).

Zvaničnik NMASA-e Sandej Umoren kaže da se za sada svi oni smatraju nestalima.

Oteti brod je prevozio pšenicu iz Lagosa u Port Harkourt u Nigeriji, a napadnut je u subotu. "Piratska banda na brod 'Glarus' ukrcala se pomoću dugih merdevina nakon čega su izrezali žicu na palubi", saopšteno je kompanije "Masoel Šiping" za AFP.

Veruje se da su napadači zarobili između 12 i 19 članova posade.

Portparol kompanije čiji je brod otet kazao je da su prema njihovim saznanjima pirati uništili većinu komunikacijske opreme, a agencije prenose da su pirati bili naoružani.

Piratski napadi i otmice su česte u Nigeriji, a osim stranaca, česte mete su i bogati Nigerijci.

Potpredsednik hrvatske vlade: Prikupljamo informacije

Potpredsednik hrvatske vlade i ministar odbrane, Damir Krstičević, izjavio je danas da se prikupljaju informacije kako bi se videlo što se može učiniti za hrvatskog pomorca.

"Koliko imam informacije, Ministarstvo spoljnih polova proverava kako da se dođe do tih informacija da vidimo što možemo i moramo učiniti u korist hrvatskog pomorca," rekao je Krstičević novinarima u splitskoj vojnoj luci Lora, preneli su hrvatski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: