"Ovi izbori će biti sudbinski, imamo dve strane..."

Austrijski vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe je rekao da će izbori za Evropski parlament 2019. biti odluka o opstanku ili propasti Evropske unije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2018.

15:15

Getty Images

On je dodao da će ti izbori biti sudbinski.

“Imamo dve strane, jedna koja se zalaže za centralističku EU, kao saveznu državu, i drugu iza koje stoje vatreni Evropejci koji se zalažu za nacionalni identitet i federalizam. To će biti odlučujući izbori, jer ako sada ne zaustavimo negativan razvoj, može doći do velike opasnosti po Uniju", uveren je Štrahe.

On je istakao da će izbori biti putokaz kojim će putem dalje ići EU.

Kazao je da razume građane koji traže da se konačno okonča vlast Merkelove i Makrona, jer ne žele Evropu kakvu oni zamišljaju.

Ministar unutrašnjih poslova Italije Mateo Salvini, je ranije rekao da su među pripadnicima ultradesničarskog političkog spektruma ima i "istinskih branitelja evropskih vrednosti".

Podsetimo, bivši glavni strateg Donalda Trampa namerava da ujedini evropsku ekstremnu desnicu uoči predstojećih izbora za Evropski parlament.

Kako je ranije naveo Politiko, Benon ima plan da formira, podrži i pomogne u kampanji “desničarskim, antiestablišmentskim grupama“.

“Svi su saglasni da su sledeći izbori za Evropski parlament u maju naredne godine veoma važni. Oni bi trebalo da budu prilika za prvi pravi otpor kontinenta onima koji prave žurke u Davosu. To će biti neverovatno važan momenat za Evropu“, naveo je tada Benon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: