Gojkovićeva "propitivala" čiji je predsednik Veselinović

Poslanici većine i opozicije u Skupštini Srbije polemisali su o objavi predsednika sindikata Sloga i jednog od osnivača Saveza za Srbiju Željka Veselinovića.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 24.09.2018.

15:32

Gojkovićeva
screenshot

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković upitala je zašto nijedna poslanica koja je u Demokratskoj stranci ili nekoj novijoj političkoj opciji nije osudila objavu Željka Veselinovića na društvenim mrežama u kojoj je vređao premijerku Anu Brnabić.

"Nećemo preći na dnevni red sve dok nam poslanici ne objasne čiji je predsednik Željko Veselinović trenutno i da li oni koji su da danas u sali iz DS-a, jesu u Savezu za Srbiju čiji je predsednik Željko Veselinović", rekla je ona.

Gojkovićeva je i dodala da je Veselinović "najgori ovozemaljski šljam" i da to kaže kao žena koja je 28 godina bavi politikom i da se ovako nešto nikada nije desilo u višestranačkom sistemu.

Gojkovićeva je rekla i da je Veselinović i odbornik u Skupštini grada Beograda na listi Dragana Đilasa.

Ona je poslanice DS pitala kako mogu da budu u Savetu na čijem je čelu Veselinović i upitala da li je potpredsednica parlamenta Gordana Čomić (DS) osudila izjavu i ponudila ostavku.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov rekla je da se na sednici priča ko je šta tvitovao, a da se ne priča o suštini.

Ona je istakla da je suština jednostavna i da je penzionerima oduzeto ono što su zaradili i te pare su potrošene na jarbole, jelke, platane i novogodišnju rasvetu i naglasila da niko nema nameru da im te pare vrati.

"To je suština. Molim vas da skrene te pažnju poslanicima, da mi o tome treba da razgovaramo. Mogu do sutra pričati ko je šta obukao, mogu do sutra čitati taj tvit i mi do sutra da govorimo da to osuđujemo i da je to ponašanje neprihvatljivio, kao što smo osudili i ponašenje drugih kolega. Molim vas da pričamo o suštini, jer to ne intersuje penzionere", rekla je Jerkovljeva.

Predsednik sindikata Sloga i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Željko Veselinović je na društvenoj mreži Fejsbuk na vulgaran i seksistički način vređao premijerku pošto se nije saglasio sa njenim izjavama o rijaliti programu i jer je, kako je ocenio, stala na stranu vlasnika Pink televizije, a ne na stranu ministra kulture Vladana Vukosavljevića koji je kritikovao rijaliti i zatražio njihovo uklanjanje sa televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Veselinović je potom uputio javno izvinjenje premijerki Brnabić i svim građanima Srbije na, kako je naveo, jednom "neprimerenom i vulgarnom postu koji je shvatajući grešku odmah izbrisao".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: