"Beograd izgubio gradonačelnika, otvarao kućice za vrapce"

Dragan Đilas izjavio, povodom 100 dana rada gradske vlasti, da su građani "izgubili PKB, železničku stanicu, zamalo i autobusku, kao i gradonačelnika Beograda".

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2018.

13:31

Foto: Screenshot/ Youtube/Beograd odluèuje, ljudi pobeðuju

Šef odborničke grupe SZS kaže da je "gubitak" gradonačelnika Zorana Radojičića veliki gubitak za Grad, "pogotovo ako znamo ko ga menja", i naveo da je Radojičić u 100 dana bio prisutan samo na otvaranju kućice za vrapce, dve zgrade u Beogradu na vodi, gej paradi i onda kada "nije znao da je povećao cenu komunalnih usluga".

Za to vreme, navodi Đilas, uglavnom se video zamenik gradonačelnika, iako po Zakonu o Glavnom gradu, Statutu grada i Poslovniku, zamenik menja gradonačelnika samo kada je ovaj sprečen ili odsutan, što, kaže Đilas, govori da je Radojičić bio sprečen ili odsutan 95 odsto tog vremena.

Ponovo je kritikovao prodaju PKB, te ponovio tvrdnju da su građani izgubili 20.000 hektara zemljišta, koje pripada gradu i državi. Rekao je i da očekuje da mu RTS odgovori na zahtev, da dobije priliku da odgovori na sedam neistina koje je, kako tvrdi, zamenik gradonačlenika Goran Vesić izgovorio u njihovom programu, a tiču se PKB.

"Očekujem da me RTS kao javni servis pozove i omogući da to kažem ili pročita demanti u celosti. Kada se to desi, možemo da pričamo i o drugim emisijama" rekao je Đilas.

Potom se, kao u šali, osvrnuo na spekulacije da će Aleksandar Vučić dati ostavku na mesto predsednika SNS, te da je Vučić, kako je rekao, odlučio da ga menja Goran Vesić, koji, kako je sam predsednik rekao, nije baš najomiljeniji, ali dobro radi, te rekao da je to "hrabra odluka" i da očekuje da se takav scenario i realizuje.

Na pitanje hoće li biti posledica po Željka Veselinovića zbog neprimerene izjave na račun premijerke Ane Brnabić, Đilas je rekao da su on i njegovi saradnici svaki dan izloženi uvredama od strane predstavnika vlasti, da je pritisak ogroman i da u takvoj atmosferi "čovek može da pogreši". Kako je rekao, ne sme se odgovarati na sličan način, a Veselinovićeva izjava bila je velika greška.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: