"Tači nudi ambasadu u Jerusalimu u zamenu za priznanje"

Izraelski list Džeruzalem post preneo je da je kosovski predsednik Hašim Tači izjavio da bi otvorio kosovsku ambasadu u Jerusalimu u "zamenu" za priznavanje KiM

Izvor: Tanjug

Subota, 22.09.2018.

12:06

Foto: GettyImages

U vesti, koju su preneli i drugi izraelski mediji, Dzeruzalem post se poziva na prištinsku agenciju Kosova pres, koja navodi da je Tači to kazao u intervjuu televiziji "Vizion Plus" u Albaniji, koji je emitovan prošle noći.

"Ukoliko bi Izrael priznao Kosovo, ja bih otvorio kosovsku ambasadu u Jerusalimu", rekao je Tači.

Navodi se da je on dodao, u vezi s odlukom predsednika SAD Donalda Trampa da prebaci ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, da "Kosovo nikada ne bi glasalo protiv američkih interesa".

"Odnosi Republike Kosova sa SAD su izvanredni. Ja sam se sastao sa predsednikom Trampom i njegov pristup nama isti je kao i u slučaju prethodnog predsednika. SAD stopostotno podržavaju budućnost Kosova", tvrdi Tači.

Na sajtu albanske televizije "Vizion Plus" može se pročitati deo intervjua koji je Tači dao novinaru Sokolju Balji, u emisiji "Real story", u kojem ponavlja da je korekcija granica jedini način da Srbija prizna Kosovo i da ona ne uključuje pristupanje Prešava, Medveđe i Bujanovca Kosovu, ali ni to da severni deo Kosova bude deo Srbije.

Deo koji se tiče odnosa sa Izraelom na sajtu te televizije nije moguće pronaći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: