"Ovo je nova elita Evrope"

Bivši strateg kampanje američkog predsednika Donalda Trampa Stiv Benon izjavio je u Rimu da su ultradesničarske patriote "nova elita" Evrope, prenosi AP.

Izvor: B92

Subota, 22.09.2018.

21:06

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

"Nova elita u ovim populističkim pokretima su patriote u društvu", rekao je Benon na forumu u Rimu.

On je, kako navodi AP, pohvalio populističke lidere u Evropi, a kao jedne od primera izdvojio je italijansku vladu.

Ministar unutrašnjih poslova Italije Mateo Salvini, koji je takođe pričao na forumu ranije danas, rekao je da su među pripadnicima ultradesničarskog političkog spektruma ima i "istinskih branitelja evropskih vrednosti".

Bivši glavni strateg Donalda Trampa namerava da ujedini evropsku ekstremnu desnicu uoči predstojećih izbora za Evropski parlament.

Kako je ranije naveo Politiko, Benon ima plan da formira, podrži i pomogne u kampanji “desničarskim, antiestablišmentskim grupama“.

“Svi su saglasni da su sledeći izbori za Evropski parlament u maju naredne godine veoma važni. Oni bi trebalo da budu prilika za prvi pravi otpor kontinenta onima koji prave žurke u Davosu. To će biti neverovatno važan momenat za Evropu“, naveo je tada Benon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: