LSV: Sarađivaćemo sa svima koji se zalažu za autonomiju

LSV će početi da razgovara i sarađuje sa strankama i nevladinim organizacijama koje se zalažu za punu autonomiju Vojvodine.

Izvor: B92

Subota, 22.09.2018.

12:16

LSV: Sarađivaćemo sa svima koji se zalažu za autonomiju

To je izjavio generalni sekretar LSV Bojan Kostreš jer kako je ocenio "krajnje je vreme" da se pitanje Vojvodine više ne stavlja pod tepih.

"Potpuno je logično da sa drugim političkim partijama, nevladinim organizacijama i drugim politički mislećim ljudima koji se zalažu za punu autonomiju Vojvodine počnemo da razgovaramo i počnemo da sarađujemo", rekao je Kostreš u emisiji "Politbiro" Radio-televizije Vojvodine (RTV).

On je najavio da će LSV organizovati oko sebe i pružiti ruku svim strankama, jer pitanje Vojvodine ne bi trebalo da bude zapostvljeno.

"Ne očekujemo da će to biti ni brzo, ni lako, ni jednostavno, ali mislim da će posle Kongresa LSV početi ukrupnjavanje vojvođanske političke ideje i mislim da je vreme za Vojvođanski front", kazao je Kostreš.

Izborni kongres LSV-a održava se 6. oktobra, a Kostreš je rekao da su se na jedno mesto u predsedništvu kandidovala skoro tri kandidata, takođe i za glavni odbor.

"Nesumnjivo je da će LSV ostati vojvođanska, antifašistička, autonomaška politička grupacija", naveo je Kostreš i dodao da unutar LSV-a "postoje glasna razmišljanja" o tome da je koalicija sa Srpskom naprednom strankom (SNS) na gradskom nivou u Novom Sadu greška, iako je reč o tehničkoj koaliciji.

"Na kraju krajeva, to se vidi i u Skupštini grada Novog Sada: dok se razgovara o vodovodu ili nekim tehničkim pitanjima, tu se postiže određena saglasnost, a čim izađemo na teren politike, LSV dolazi u nesporazum, što je i logično", objasnio je Kostreš.

Dodao je da je LSV sa SNS-om po mnogim pitanjima na suprotnim ideološkim pozicijama i rekao da će se to teško promeniti i u budućnosti, sem ako se SNS ne približi idejama LSV-a.

Kako je objasnio, u stranci postoje mišljenja i da je zadatak LSV-a da na neki način urade najviše za Vojvodinu i vojvođansku autonomiju, jer da bi se neko izborio za autonomiju, on to mora da radi iz vlasti, jer kako je kazao, "još nikad se politika jedne države nije menjala iz opozicije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: