"Užasna izjava premijerke, naneće štetu svima"

Premijerka Škotske Nikola Sterdžon ocenjuje izjavu britanske premijerke Tereze Mej u kojoj poziva EU da prekine zastoj koji je nastao zbog Bregzita, kao užasnu.

Izvor: Tanjug

Petak, 21.09.2018.

23:14

Foto: Gettyimages

Sterdžonova je na Tviteru poručila da će "ako je taktika (Mej) da okrivi EU za to što dogovora nema, naneti veliku štetu svima kojima treba da služi".

Mejova je istakla da je najbolji ishod pregovora za Veliku Britaniju da ona napusti EU s postignutim dogovorom, međutim, naglasila je da je napuštanje bloka bez dogovora bolje nego napuštanje uz loš dogovor.

"Jedino približno izvodljivo rešenje za Bregzit jeste ostanak na jedinstvenom tržištu i u carinskoj uniji. Ako (premijerka Mej) nije spremna na to, onda Bregzit ne treba da se dogodi. 'Bez dogovora' i 'bez detalja', Bregzit prosto nije prihvatljiv, posebno za Škotsku, pošto mi nismo glasali za ovo", poručila je Nikola Sterdžon, prenosi Rojters.

Britanska premijerka je danas, pošto je EU odbacila njen predlog na samitu u Salcburgu, izjavila da bi EU trebalo da smisli alternativu za njene predloge o Bregzitu i upozorila da nikad neće prihvatiti raspad Ujedinjenog Kraljevstva.

"Neću poništiti rezultate referenduma niti ću podeliti svoju zemlju. Potrebna nam je ozbiljna posvećenost u rešavanju dva glavna problema u pregovorima i spremni smo", kazala je Tereza Mej, prenosi Rojters.

Ona je kazala da su pregovori u ćorsokaku i dodala da je "neprihvatljivo" da EU odbaci njen predlog bez ponude alternative.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: