Abas poriče da su Palestinci odbili pregovore sa Izraelom

Palestinski predsednik Mahmud Abas porekao je danas tvrdnje SAD da su Palestinci odbili da uđu u mirovne pregovore s Izraelom.

Izvor: B92

Petak, 21.09.2018.

20:52

Abas poriče da su Palestinci odbili pregovore sa Izraelom

On je to rekao nakon što je razgovarao u Parizu sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i zamolio ga da prenese tu poruku američkom predsedniku Donaldu Trampu.

Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džon Bolton izjavio je početkom ovog meseca da se palestinska de fakto ambasada zatvara u Vašingtonu jer Palestinska oslobodilačka organizacija (PLO ) nije preduzela korake ka pregovorima.

„Mi nismo odbili pregovore kao što Izrael tvrdi“, rekao je Abas, dodavši da je palestinska strana „spremna za svake tajne ili javne razgovore“.

Abas je takođe rekao da „ Evropljani rade ozbiljno da zamene i popune američki jaz (u finansiranju)" nakon što je Tramp ukinuo više od 200 miliona dolara pomoći za palestinske projekte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: