"Nema više kompromisa, svi prekinite kampanju i na Trg!"

Poslanik u Skupštini Republike Srpske Adam Šukalo oglasio se na Fejsbuku povodom protesta Davora Dragičevića.

Izvor: B92

Petak, 21.09.2018.

14:58

Podsetimo, otac stradalog Banjalučanina je odlučio da se “preseli“ na gradski trg i da odatle zahteva istinu o smrti svog sina.

“Nema više kompromisa. Ovo su teške reči, zato ću se ograditi i reći - naredni redovi su samo moje mišljenje. Međutim, svim srcem osećam i znam da će opozicija biti podjednako kriva ukoliko ne učini sledeće – svi politički predstavnici koji žele dobro svom narodu i građanima Republike Srpske moraju momentalno prekinuti predizbornu kampanju koju su do sada vodili i pridružiti se grupi Pravda za Davida i Davoru na Trgu“, napisao je Šukalo.

On je istakao da ne zna koliko je potrebno da se ponavlja kako bi njegove kolege političari shvatili da je ovo istorijski trenutak za Republiku Srpsku.

“Šta i koga, dođavola više, vi imate da predstavljate u zemlji u kojoj je moguće maltretirati, silovati i ubiti nečije dete, bez ikakve sankcije, bez ikakve istrage, bez da zločinci trepnu zbog toga, a zatim i da divljački i bez časti vređaju mrtvo dete i njegovu porodicu putem javnih servisa, odnosno "državnih" medija?! Prestanite pobogu sa izgovorima! Režim će vas svakako napadati kako politizujete slučaj, ali ovo je sada zaista isključivo pitanje politike! Bez politike, poštovane kolege, neće i ne može biti rešeno ubistvo Davida Dragičevića, jer istragu sputava upravo ista ta politika. Šta je potrebno više reći, koliko je potrebno još isplakanih suza na Trgu da biste vi pokazali reakciju dostojnu pravih predstavnika građana i reakciju dostojnu Čoveka!? Urazumite se, pokažite da ste vredni uloge koju obavljate i pridružite se svom narodu na Trgu! Dođite svi masovno, ukupno članstvo, a ne samo predstavnici partija, jer u ovom sudbonosnom trenutku svako od nas ne definiše samo ishod ovog slučaja, već određujemo sami sebe - karakterom i dušom“, naveo je Šukalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: