Objavljeni snimci – šta je Izrael "tražio" u Siriji? FOTO

Raša tudej je prenela satelitske snimke mesta u Siriji koja su se našla na udaru izraelske vojne avijacije na dan kada je oboren ruski borbeni avion.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2018.

10:05

Objavljeni snimci – šta je Izrael
Ilustracija: Thinkstock

Kako se navodi, fotografije je inicijalno objavila kompanija ImageSat, koja je navela da se radi o skladištu oružja u Latakiji.

Na fotografijama se vidi, konstatuje Raša tudej, da je objekat potpuno uništen.

“Izrael uglavnom ne priznaje svoje vojne aktivnosti u Siriji, bar ne odmah. Ipak, izraelska vojska je preuzela odgovornost ranije od očekivanog, pošto je rusko Ministarstvo odbrane identifikovalo izraelske avione tipa F-16 kao učesnike akcije, tokom koje je sa radara nestao ruski avion tipa Il-20“, navodi se.

Moskva je uputila kritike na račun Izraela jer nije izdao upozorenje za napad, uz optužbe da je ruski avion iskorišćen kao “maska“ za izraelske letelice.

“Gađajući izraelske avione, sirijska protivvazdušna odbrana je ispalila raketu koja je oborila ruski avion“, navodi Raša tudej.

Iz izraelske vojske je rečeno da je meta napada bilo skladište oružja sirijske vojske, koje ima poreklo iz Irana i Hezbolaha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: