"Lažu, naša zemlja nikada neće biti zemlja migranata"

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto optužio je UN da šire laži o migrantskoj politici njegove zemlje i rekao da Mađarska "nikada neće biti zemlja migranata".

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2018.

09:07

Ilustracija: Thinkstock

U obraćanju Savetu UN za ljudska prava Sijarto je optužio "neke funkcionere UN" da "šire skandalozne i neprihvatilje laži o Mađarskoj".

"Očigledno je da su funkcioneri UN koji šire laži o Mađarskoj isti oni koji su dokazali svoju pristrasnost u migrantskom pitanju. Ali ja vam kažem da Mađarska nikada neće biti zemlja migranata. Nećemo dozvoliti nijednom ilegalnom migrantu da uđe na našu teritoriju", naveo je on.

Mađarska je 11. septembra već odbacila kritike Visokog komesarijata UN za ljudska prava na račun svoje migrantske politike. Komesarijat je tada govorio o "šokantnim izveštajima" da se izbeglicama pritvorenim u tranzitnim zonama uskraćuje hrana.

"Konstruktivni dijalog s vladama pre donošenja ishitrenih zaključaka bi svakako doprineo zajedničkom cilju promocije i zaštite ljudskih prava", rekla je tada mađarska predstavnica u UN Zuzana Horvat.

Ona je tada rekla da "niko nije pritvoren u tranzitnim zonama" i da se izbeglicama daje hrana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: