"Koha": Nema para za kosovsku vojsku

Prištinski dnevnik "Koha ditore" navodi da, čak i da skupština usvoji tri predloga zakona u vezi sa KSB, neće biti dovoljnog budžeta za njihovu primenu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.09.2018.

11:14

Foto: EPA/Kushtrim Ternava

S druge strane, predsednik odbora kosovske skupštine za unutrašnja pitanja, bezbednost i nadzor Kosovskih snaga bezbednosti (KSB) Hadži Šalja kaže da je inicijativa za transformaciju KSB u vojsku putem zakona preduzeta u pravom trenutku i da bi skupština trebalo da je podrži što pre, prenosi danas "Epoka e re".

Šalja je za "Epoku" rekao da je inicijativa za transformaciju KSB preduzeta u koordinaciji sa međunarodnim faktorom, navodeći da je tranformacija nužna i da se ne preduzima u cilju sakupljanja političkih i izbornih poena.

Prema predlozima zakona s tim u vezi, prosečan godišnji budžet za KSB biće 57 miliona evra čime, kako "Koha" napominje, nije obuhvaćena kupovina oružja niti isplata sredstava za dodatne pripadnike KSB.

Ministarstvo finansija KiM je saopštilo da neće biti potrebe za izdvajanjem dodatnih budžetskih sredstava, jer aktivnosti izložene u predlozima zakona o KSB mogu biti pokrivene troškovima za period od 2019. do 2021, navodi "Koha".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: