Haradinaj: Ako pomerimo granice trebaće nam vojničke čizme

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da je čak i sam razgovor o "pitanju granica Kosova" opasan po stabilnost regiona, prenosi prištinski portal "Telegrafi".

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2018.

10:42

Haradinaj: Ako pomerimo granice trebaće nam vojničke čizme
EPA Malton Dibra

"Granice Kosova su uspostavljene (vojničkim) čizmama, a ne za stolovima i u pregovorima... Ako se one pomere, mnoge vojničke čizme sa obe strane biće ponovo potrebne", rekao je Haradinaj televiziji "Kljan" sa sedištem u Tirani.

On je naveo da neće prihvatiti nikakav dogovor sa Beogradom koji podstiče "izmenu granica" i da taj plan ne smatra ozbiljnim.

"Posle sve što se dogodilo, ne mogu da verujem da je predsednik (Hašim) Tači to smatrao ozbiljnim projektom. Mislim da je to deo njegove političke taktike", zaključio je Haradinaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: