Otvoreno pismo Lavrovu: "Pomozite poniženim građanima RS"

Grupa “Pravda za Davida” uputila je otvoreno pismo ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu koj večeras stiže u BiH.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2018.

16:15

Otvoreno pismo Lavrovu:
Foto: EPA-EFE/M. Shipenkov

Lavrov će tokom te posete boraviti u Sarajevu i Banjaluci.

“Poštovani gospodine Lavrov,

S obzirom na to da dolazite u posetu Republici Srpskoj i da treba da se sastanete sa ljudima koje smo mi izabrali da rade u našim institucijama za svoj narod, a koji to ne čine, žeimo da Vas obavestimo da u gradu, u koji sutra stižete, na glavnom gradskom trgu već šest meseci stoje obespravljeni građani.

Ti građani traže samo da se uhapse i privedu zločinci koji su u martu ove godine monstruozno ubili momka od 21 godinu. Ti građani su podrška izmrcvarenoj porodici Dragičević, čije dete je ubijeno.

Vi, gospodine Lavrov, dolazite u zemlju u kojoj je demokratija nepoznat pojam, u kojoj institucije štite kriminalce, u kojoj se ubijaju i zlostavljaju deca. Ako zaista želite da vidite gde ste došli, onda Vas pozivamo da dođete i razgovarate sa mirnim i dostojanstvenim građanima, a ne sa ljudima koji su i sami saučesnici u zataškivanju istine o ubistvu jednog nevinog, mladog života.

Naša deca su ugrožena, naši životi su ugroženi, ti ljudi koji Vas pozivaju na lažnu predstavu o stanju u našoj zemlji su nam već poručili da će nas "ukolniti" kao neprijatelje države nakon održavanja izbora 07.10.

Mi volimo svoju zemlju, mi želimo da u njoj živimo, samo želimo vladavinu prava i zakona, jer smo sada trenutno daleko od toga.

Gospodine Lavrov, pomozite obespravljenim i poniženim građanima Republike Srpske. Vi dolazite iz jedne demokratske zemlje, pomozite nam da i mi sa svojom decom živimo u isto tako uređenoj zemlji. Pravda za Davida”, navodi se u pismu.

Da podsetimo, otac stradalog mladića Davida Dragićevića dao rok policiji Srpske da do 25. septembra uhvate ubice njegovog sina. Posle toga "preuzima stvari u svoje ruke".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: