"Srbiji su potrebne sistemske promene"

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović ocenio je da su Srbiji potrebne sistemske promene.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2018.

11:32

On je istakao da one podrazumevaju uvođenje lustracije, hitno donošenje zakona o poreklu imovine i imenovanje specijalnog tužioca za visoku korupciju.

"Glavni cilj Saveza za Srbiju je da uspostavi normalno društvo i pravnu državu, u kojoj vlast neće biti deo organizovanog kriminala, u kojoj se neće nameštati tenderi, u kojoj se neće prodavati strateška preduzeća poput PKB-a i EPS-a i u kojoj neće biti moguće da nijedno mafijaško ubistvo ne bude rasvetljeno", izjavio je Jovanović za list Blic.

Upitan o rešenju kosovskog pitanja, Jovanović je rekao da je predlog Saveza da se nastavi dijalog sa kosovskim Albancima, ali da se pitanje imovine, bezbednosti Srbije i zaštite kulturnog i verskog nasleđa rešava pre statusa, i da to rešenje "ne izlazi iz okvira Ustava Srbije i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti i Ujedinjenih nacija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: