"Ja nemam ministra pravde"

Američki predsednik Donald Tramp nastavio je napade na svog ministra pravde Džefa Sešonsa koji se izuzeo iz istrage o ruskom mešanju u izbore.

Izvor: Beta

Sreda, 19.09.2018.

22:07

Foto: Gettyimages

"Ja nemam ministra pravde", rekao je Tramp u intervjuu za Hill.TV.

Predsednik SAD je rekao da je "baš tužan zbog Džefa Sešonsa" kojeg uporno kritikuje zato što se izuzeo iz istrage o Rusiji. On je u intervjuu rekao da Sešons nije morao da se izuzme. Smernice ministarstva pravde, međutim, nalažu da se ministar pravde distancira od istrage zbog svojih kontakata s ruskim zvaničnicima tokom predizborne kampanje 2016. godine. Tramp je pojačao napade na Sešnsa mimo izuzeća, navodeći da nije zadovoljan radom ministra pravde po nekoliko pitanja, uključujući granicu. Predsednik SAD je rekao da će videti šta će biti sa Sešosnom. Trampovi saveznici su naznačili da je njegov položaj bezbedan do izbora za Kongres u novembru. Sešons je ranije rekao da je njegovo izuzeće bilo neophodno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: