Kladovo: Uhapšena radnica opštine zbog prevare

U Kladovu uhapšena radnica opštine S. D. (1972) iz Kladova zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela prevara i falsifikovanje službene isprave.

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.09.2018.

13:16

Default images

Sumnja se da je ona četrdesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Kladova dovela u zabludu tako što mu je obećala da će u njegovo ime kupiti zemljište u državnoj svojini i legalizovati objekat koji je on već sagradio na toj parceli.

Za ove usluge, u više navrata, tražila je novac kako bi, navodno, od države otkupila zemljište, legalizovala objekat i platila geometra.

Kako se sumnja, ona je sačinila rešenje o promeni namene zemljišta sa neistinitim podacima, koje je u pisarnici zavela pod brojem rešenja druge osobe. Takođe, na isti način je sačinila i sporazum u koji je unela neistiniti podatak da je služba za pravne poslove donela rešenje da se oštećenom dodeli parcela u državnoj svojini iako je pod tim brojem evidentirana druga osoba.

Ona se tereti i da je od oštećenog takođe tražila novac kako bi mu pomogla u legalizaciji objekta koji je sagrađen na njegovom imanju.

Sumnja se da je ona na ovaj način, u periodu od 2010. do 2018. godine, muškarca oštetila za 8.300 evra, navodi se u saopštenju PU Bor.

Osumnjičena je privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu,i nakon saslušanja osumnjičene na predlog dežurnog zamenika javnog tužioca sudija za prethodni postupak odredio joj je pritvor do 30 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: