Avion "Er Srbije" stigao u Hurgadu, pa krenuo kući

Avion "Er Srbije" "Goran Bregović" koji je zbog dima u kokpitu hitno sleteo na Kipar, nastavio jutros let ka Hurgadi, gde je sledeo oko osam časova.

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2018.

07:11

Avion
Foto: B92

Prema najnovijim informacijama, on je potom, krenuo nazad ka Beogradu.

Kako je javila TV Prva, tehnički problemi zbog kojih je sinoć avion srpske avio-kompanije koji je prevozio turiste u Hurgadu prinudno sleteo na aerodrom na Pafosu, je otklonjen. Zbog toga, let od Hurgade ka Beogradu, istim tim avionom, kasni nekoliko sati.

Oglasila se i kompanija "Er Srbija", iz koje je saopšteno da je čarter-let Er Srbije JU7210 od Beograda do Hurgade u Egiptu, koji je preusmeren u Pafos na Kipru zbog tehničkih razloga i mera predostrožnosti, nastavio putovanje i bezbedno je sleteo u Hurgadu u 6.55 po našem lokalnom vremenu.

"Povratni let JU7210 iz Hurgade za Beograd poleteo je u 7.59 časova po našem lokalnom vremenu i u Beograd bi trebalo da sleti u 12.06", navodi se u još u saopštenju.

"Er Srbija", kako se dodaje, čini sve da svede potencijalne neprijatnosti po goste na najmanju moguću meru. " Bezbednost naših gostiju i članova posade su najvažniji prioritet za Er Srbiju", ističe se u saopštenju.

Podsetimo, avion Er Srbije na letu JU7210 na liniji Beograd-Hurgada prinudno je sleteo sinoć na Kipar zbog dima u kabini. Avion je na kiparskom aerodromu čekao veliki broj vatrogasnih kola, hitne pomoći i policije.

Putnici, njih 143, i članovi posade su evakuisani, a kako su rekli kroz prozore se nije videlo ništa od dima. Neki mediji su preneli da se najverovatnije zapalio deo za prtljag u avionu. Njima se, kako su kazali, niko nije obratio pa su mislili da su sleteli u Larnaku. Iako neki među njima tvrde da je sve izgledalo dramatično, iz kompanije "Er Srbija" "smiruju situaciju"
Naime, kompanija Er Srbija saopštila je da je čarter-let JU7210 od Beograda do Hurgade u Egiptu preusmeren u Pafos na Kipru, zbog tehničkih razloga i mera predostrožnosti.

"Er Srbija žali zbog neprijatnosti i čini sve što je u njenoj moći da osigura da se let nastavi što je moguće pre. Posledično, povratni let JU7211 iz Hurgade do Beograda kasniće sedam i po sati, a gosti su obavešteni o kašnjenju", dodaje se u saopštenju.

Kompanija navodi i da "čini sve da svede potencijalne neprijatnosti po goste na najmanju moguću meru" i naglašava da su "bezbednost gostiju i članova posade najvažniji prioritet za Er Srbiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: