Grupa vređala Novakovića; "Provokacija koja nije uspela"

Grupa od desetak osoba verbalno je napala poverenika Narodne stranke za Vojvodinu Borislava Novakovića u centru Novog Sada.

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2018.

20:50

Grupa vređala Novakovića;
screenshot

Među onima koji su vređali Novakovića bili su nekadašnji novinar Tomislav Lovreković i osoba koja se predstavila kao "student" - Mihailo Janjić, čiju je akciju prelepljivanja table Nezavisnog društva novinara Vojvodine nedavno na društvenim mrežama objavila partija Srpska desnica.

Njih dvojica su od ranije u javnosti poznati zbog različitih vrsta incidenata, a Lovreković je bio pod istragom zbog pretnji upućenih republičkoj poslanici Mariniki Tepić i novinarima Dinku Gruhonjiću i Nedimu Sejdinoviću.

Oni su počeli da vređaju Novakovića i aktiviste Narodne stranke koji u centru grada prikupljaju potpise protiv rušenja Sportskog i poslovnog centra Vojvodina (Spens), u okviru inicijative "Odbranićemo Spens! Odbranićemo Novi Sad".

Lovreković i Janjić su vikali na Novakovića i unosili mu se u lice. Novaković je ćutao, a policija je potom stala između njih i legitimisala Lovrekovića i Janjića i druge osobe koje su dobacivale.

Oni su Novakoviću između ostalog govorili: "Ti si sramota za Novi Sad", "Nisi dovoljno robijao" i "Udario si na srpske policajce", na šta je Novaković agenciji Beta posle toga kazao da je to bila "provokacija koja nije uspela".

"Želja je bila da nas isprovociraju i stave u poziciju nekoga ko će odreagovati na njihove napade pa da nas onda prikažu kao opozicione ekstremiste", rekao je Novaković reporterki Bete.

Dodao je da će Narodna stranka nastaviti da prikuplja potpise protiv rušenja Spensa i da će pozvati građane "na akciju", ukoliko se gradska vlast usudi da krene u akciju rušenja tog objekta, za koji je kazao da je simbol Novog Sada.

"Spens je arhitektonski simbol i deo identiteta Novog Sada. Svako ko ruši Spens, ruši i Novi Sad. Sve to hoće da sruši lažni gradonačelnik Miloš Vučević, uz podršku stvarnog gradonačelnika Andreja Vučića", ocenio je Novaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: