Izaslanik UN pozvao na uzdržanost u Siriji

Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura pozvao je Rusiju, Siriju i Izrael „da se uzdrže od vojnih akcija“ nakon obaranja ruskog vojnog aviona.

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2018.

19:23

Izaslanik UN pozvao na uzdržanost u Siriji

On je rekao u Savetu bezbednosti UN, na početku sastanka o Siriji, da bi nova vojna akcija „ samo pogoršala već složenu situaciju“ i izrazio zabrinutost za „vojne aktivnsti“ baš nakon što je potencijalna velika vojna ofanziva u poslednjem uporištu pobunjenika u Idlibu sprečena nakon jučerašnjeg dogovora između predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

De Mistura je naveo da se razlikuju saopštenja Rusije, Sirije i Izraela o obaranju ruskog izviđačkog aviona protivavionskom vatrom sirijske vlade u kome je ubijeno 15 ruskih vojnika.

Ruski avion Iljušin 20 je oboren nakon što su četiri izraelska borbena aviona F-16 juče uveče gađala sirijsko vojno postrojenje na severozapadu te zemlje.

Sirijska protivvazdušna odbrana je tada aktivirana, ali se ispostavilo da je umesto izraelskih pogodila ruski avion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: