Dva Palestinca ubijena u novim sukobima kraj granice Gaze

Dva Palestinca su ubijena u sukobima s izraelskim vojnicima duž granice pojasa Gaze i Izraela, saopštilo je Ministarstvo zdravlja na toj palestinskoj teritoriji

Izvor: Beta

Utorak, 18.09.2018.

19:10

Dva Palestinca ubijena u novim sukobima kraj granice Gaze
Foto: Tanjug/AP

Sukobi su izbili za vreme protesta kraj graničnog prelaza Erez, nakon početka jevrejskog dana pokajanja Jom Kipura, prenose izraelski mediji. Izraelska vojska nije ništa komentarisala.

Ministarstvo zdravlja u pojasu Gaze saopštilo je rano jutros da su pronađena dva tela nakon izraelskog napada iz vazduha prošle noći u blizini ograde na granici s Izraelom, preneo je Asošiejted pres.

Izraelska vojska je rekla da su gađana dva Palestinca koja su se približila ogradi i postavila sumnjiv objekat, kako je navedeno.

Na granici između Gaze i Izraela situacija je napeta već mesecima.

Islamski ekstremistički Hamas koji vlada pojasom Gaze od kraja marta je predvodio masovne proteste koji su se održavali jednom nedeljno na granici protiv blokade Izraela i Egipta.

Blokada je uvedena još 2007. godine kada su hamasovci silom preuzeli vlast u Gazi, pobedivši snage lojalne umerenijem Fatahu.

Sinoć su se hiljade Palestinaca okupile na obali Sredozemnog mora u pojasu Gaze blizu ograde koja odvaja tu palestinsku teritoriju od Izraela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: