Vučić iz Kine o opoziciji: Što lažete, šta vi hoćete?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neki u Srbiji, i pored svih uspeha neće da vide uspehe.

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.09.2018.

15:27

Vučić iz Kine o opoziciji: Što lažete, šta vi hoćete?
ilustracija: Tanjug / Dimitrije Goll

On je istakao i ništa drugo ne znaju i neće da rade već da se bave politikom mržnje i pozivima na nasilje.

Vučić je u izjavi za TV Pink, na konstataciju da ima onih koji kritikuju i ugovore sa kineskim partnerima, prodaju PKB..., uzvratio da su to oni koji su uništili PKB, doveli do toga da je dug bio skoro 90 miliona evra, a zatim je aktuelna vlast uspela da ga smanji za deset miliona, te upitao - u čemu je uopšte problem.

Pošto su se, kaže, nakrali i napljačkali dok su bili na vlasti, pitanje je zašto nisu to kupili oni, pa prodali za više novca, "pa da me srušite na silu, onako kako jedino i možete, pošto drugačije ne možete".

"Što lažete, što obmanjujete narod? Ali, zna naš narod i ko je pošten i ko je opljačkao zemlju", primetio je Vučić.

Kako je rekao, treba samo pogledati Kraljevo i Niš, Leskovac, Vranje ili Novi Sad, gde 40 godina fabrike nije bilo "dok ih Vučić nije doveo" i dodao da je u Niš doveo šest fabrika, a da Kraljevu stižu dve fabrike.

U čemu je njihov rezultat, upitao je, i nastavio: "Je l'' u tome što su hteli da zatvore RTB Bor, a sad ne valja ni to što smo doveli Kineze"?.

Naveo je da će sada RTB Bor moći da plaća struju i da će radnici primati plate, a ti neki kažu kako to nije dobro.

"Šta vi hoćete, ljudi? Da uništimo sve, kao što ste vi uništili i da ne postoji zdrava ekonomija", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da je u Kinu došao da se bori za zdravu, uspešnu Srbiju, da to svi u svetu prepoznaju, da je Srbija jedna od tri najbrže rastuće ekonomije u Evropi, a na sve to - "mrzimo te, Vučiću".

"Kada je Srbija bila jedna od tri najbrže rastuće ekonomije? Pa, nikad", podvukao je i dodao da je njegovim političkim protivnicima teško da kažu neku lepu reč i o njemu ili bilo čemu drugom u Srbiji.

Naveo je da je to stoga što sve treba prikazati kao loše, pa čak koriste i bolesnu decu za takvu kampanju protiv njega:

"Sad se o trošku države leči u inostranstvu 15 puta više dece, nego što je to bilo pre pet ili šest godina", rekao je Vučić i dodao da razume što se koriste takvim stvarima i što hoće da ga ruše na silu, jer i nemaju šta drugo da kažu, oni, ističe, koji su imali minus 3,1 rast BDP, a sada je rast BDP plus 4,9 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: