"Neshvatljivo, ni jedna reč o proboju Solunskog fronta"

Pokret Dosta je bilo uputio je zahtev predsednici Skupštine i traži da se zakaže posebna sednica kojom bi se obeležila stogodišnjica proboja Solunskog fronta.

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2018.

13:07

Ilustracija: Thinkstock

"Neshvatljivo je da ni Vlada Srbije, ni predsednik, ni Skupština Srbije ni jednom jedinom rečju nisu obeležili ovaj važan datum u našoj istoriji i odali počast našim precima koji su živote dali za našu slobodu", navodi se u saopštenju.

ĐB je u zahtevu navela da traži sednicu na kojoj bi se poslanicima obratili predstavnici Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), istoričari, književnici i predstavnici zemalja saveznika u Prvom svetskom ratu - Velike Britanije i Francuske, kako bi se obeležila stogodišnjica proboja Solunskog fronta.

Proboj Solunskog fronta počeo je 15. septembra, a posle proboja usledilo je i oslobanje Srbije.

"Proboj Solunskog fronta predstavlja jedan od najslavnijih trenutaka srpske istorije i širom sveta pamti se kao simbol velike hrabrosti i požrtvovanosti srpskog naroda. Čuvanje uspomene na žrtvu koju je srpska vojska prinela za slobodu Srbije i Evrope predstavljaju dužnost i obavezu svih nas", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: