Veliki požar kod Podgorice, vatru gase i avioni

Podgorica -- Veliki požar izbio je na području Rogama, kod Podgorice, javljaju crnogorski mediji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

Komandir Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada Andrija Čađenović rekao je da je požar pretio da zahvati kuće, ali da je intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu.

Kako je naveo, Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada od 11 do 12 sati prijavljeno je više od 10 požara na različitim lokacijama, prenosi RTCG.

“Najkritičnije je bilo u Rogamima, gde su bile ugrožene kuće, ali smo uspeli da požar odbijemo", rekao je Čađenović dodajući da se radi na potpunom gašenju požara.

U gašenje vatre uključeni su i avioni, ali Čađenović ističe da gašenje otežava vetar.

CDM dodaje da su pripadnici Službe zaštite Glavnog grada u pomoć pozvali i dve posade Vojske Crne Gore, kao i kolege iz Danilovgrada.

Kako navodi, Čađenović je rekao da je aktivan požar i u Kučkom selu Kupusci. Veliki požar, koji se kretao sa Malog brda u pravcu Vranjskih njiva lokalizovan je, kao i nekoliko manjih požara koji su izbili na teritoriji užeg gradskog jezgra.

Region

"Ovo je Makedonija"

Lider opozicije Hristijan Mickoski ocenio je da je referendum o promeni imena Makedonije bio neuspešan i da je "narod pokazao" da Dogovor sa Grčkom ne prolazi.

Region nedelja 30.09. 21:33 Komentara: 5
strana 1 od 128 idi na stranu