Policija zaustavila šetnju protiv Parade ponosa VIDEO

Beograd -- Učesnici šetnje za pravoslavne i porodične vrednosti, koja je organizovana u Beogradu u znak protesta protiv održavanja Parade ponosa, zaustavljeni su.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Pročitajte još:

Na Paradi i premijerka, ministri, gradonačelnik, ambasador

"Imate gej premijerku, dve parade. Sve je to izmišljotina"

Parada u slikama: Narodna nošnja, deca, zastave. baloni...

Oni su zaustavljeni u blizini raskrsnice Bulevara kralja Aleksandra i Ulice kneza Miloša.

Kako javlja izveštač Tanjuga, pripadnici policije zaustavili su oko dvadesetak učesnika protestne šetnje u blizini raskrsnice Bulevara i Ulice kneza Miloša i zabranili im dalji prolaz.

Izveštač Tanjuga navodi da za sada nema incidenata i da učesnici protestne šetnje stoje naspram policije, koja im onemogućava dalji prolaz, te da pevaju crkvene pesme.

Protivnici Parade ponosa koji poštuju, kako kažu, tradicionalnu, prirodnu porodicu i hrišcansko shvatanje braka, uputili su se nakon liturgije u crkvi Svetog Marka u najavljenu protestnu šetnju Bulevarom kralja Aleksandra.

Kako je za Tanjug rekao je jedan od učesnika protestne šetnje, Jordan Milovanović, kada su krenuli u šetnju u blizini nije bilo pripadnika policije, ali su se, kako tvrdi, kasnije pojavili i navodno uhapsili neke učesnike.

Milovanović je kazao da godinama unazad na isti način pokazuju protest protiv Parade ponosa, koja će se danas održati u Beogradu.

''Hoćemo da pokažemo stav da smo protiv sazblažnjavanja naroda ovom 'paradom srama', da smo protiv toga da se promovise homoseksualizam kao nešto normalno. To može da se toleriše, ali ne i da se promoviše i zato smo izašli da pokažemo da nismo saglasni sa tim'', naveo je Milovanović.

''Mi ćemo ostati ovde i pokazati svoj stav mirnim i pravoslavno hrišćanskim putem'', kazao je Milovanović.

Jedan muškarac je tom prilikom priveden, javio je list "Blic".

Mirno je u ulicama u blizini okupljanja učesnika Parade ponosa na Slaviji, polažne tačke prema Kralja Milana i Trgu Republike rute šetnje, koja bi, planirano je, trebalo da počne uskoro.

Tek poneki prolaznik, uz prisustvo policije i blokiran saobraćaj, mogu se videti oko skupa pripadnika LGBT populacije, javlja izveštač Tanjuga.

Okupljanje je počelo u podne, uz muzički program, istaknute su zastave, baloni i ostali rekviziti u duginim bojama.

Planirano je da šetnja krene u 14 sati sve do krajnje tačke na Studentskom trgu.

Nakon toga će u Studentskom parku od 16 do 20 sati biti organizovan zabavni program, otvoren za javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 181 idi na stranu