"Imate gej premijerku, dve parade. Sve je to izmišljotina"

Uoči početka Parade ponosa u Beogradu, BBC navodi da je grupa LGBT aktivista razočarana sporim tempom reformi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

Pročitajte još:


Mirno pred "Paradu ponosa", zatvoren centar BG, policij

"Parada ponosa praznik slobode i jednakosti"

Kako se navodi, oni su pokrenuli kampanju pod sloganom "Reci ne", s ciljem da spreči političare da prisustvuju šetnji jer veruje da su oni učinili malo za jačanje prava LGBT zajednice.

Britanski medijski javni servis napominje da je premijerka Srbije Ana Brnabić u fokusu kampanje te grupe aktivista i poziva se na ocenu organizacije GLIC, koja stoji iza kampanje "Reci ne", da je premijerkin "rad na osnaživanju LGBT prava razočaravajući".

BBC Serbian navodi da je Brnabićeva, u obraćanju na Paradi ponosa 2017, rekla da će prava LGBT zajednice doći na red tek pošto se reše važni problemi kao što su inflacija, penzije i životni standard.

Predsednik GLIC-a Predrag Azdejković rekao je britanskom servisu da je ta izjava premijerke Brnabić "skandalozna".

"Oni kažu: 'Imate gej premijerku, dve parade, trebalo bi da budete zadovoljni'. Ali, sve je to izmišljotina", kazao je Azdejković.

BBC podseća da je, nezadovoljan naporima drugih gej aktivista, Azdejković u junu organizovao svoju Paradu ponosa, s ciljem da "gej šetnju vrati običnim ljudima, daleko od političara".

U Beogradu se danas održava Parada ponosa 2018, čiji organizator Goran Miletić smatra da je imati šefa vlade u prvim redovima način da se LGBT zajednici pokaže da se zemlja menja, zaključuje se u tekstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 181 idi na stranu