Trifunović apelovao na Vučića, "država uplaćuje 250.000 €"

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio da će država uplatiti 250.000 evra humanitarnojj organizaciji kako bi pomogla lečenje još petoro dece u inostranstvu.

Izvor: B92
Podeli
Screenshot
Screenshot

Pročitajte još:

Mali Dušan primljen u bolnicu, "kreće borba"

Sergej Trifunović: Molim gospodina Vučića...

Vučić: Koliko divnih ljudi... Na kraju, to je posao države

Vučić: Država će pomoći Dušanu; Fondacija: Hvala anonimnom

"Nastavite sa uplatama kao da se ništa nije desilo" VIDEO

Osnivač i predsednik Upravnog odbora Fondacije “Podrži život“ Sergej Trifunović uputio je u subotu molbu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Molim gospodina Aleksandra Vučića da te novce, što je navodno država odvojila kad smo prikupili potreban iznos, uplati na naš račun, jer imamo još petoro dece na čekanju. Nadam se da neće izneveriti“, napisao je Trifunović povodom prikupljana novca za odlazak četvorogodišnjeg Dušana Todorovića na lečenje u inostranstvo.

U subotu je Fondacija objavila da je prikupila novac potreban za lečenje četvorogodišnjeg Dušana Todorovića.

Neposredno pre toga, predsednik Srbije je naveo da je “zamolio ministra zdravlja Zlatibora Lončara i premijerku Anu Brnabić da se država odrekne sredstava iz budžetske rezerve kako bi pomogla Dušanu“.

Navodi da su Vlada i predsednik Srbije doneli odluku da se uplati 250.000 evra za lečenje pet pacijenata i dodaje da je država do sada poslala 127 pacijenata u inostranstvo na lečenje.

Lončar je za RTS naveo da su Vlada i predsednik Srbije doneli odluku da se sutra uplati 250.000 evra za lečenje pet pacijenata.

"Sutra ujutru uplaćuje se 250.000 evra humanitarnoj organizaciji koja je rekla da ima još petoro pacijenata, ne ulazimo uopšte, dajemo novac da se svima pomogne", rekao je ministar.

Dodaje da je država do sada poslala 127 pacijenata u inostranstvo na lečenje.

Kako je rekao, država sada izdvaja mnogo više novca za lečenje pacijenata.

"Država čini sve što je u njenoj moći da pomogne bolesnoj deci. Sada trošimo 15 puta više novca na lečenje pacijenata. Svi radimo na tome da što više dece pošaljemo na lečenje u inostranstvo ali i na tome da strani stručnjaci dođu u Srbiju i obuče naš kadar", navodi ministar.

Dodaje da država nije imala budžet za retke bolesti koji sada iznosi dve milijarde dinara.

Zahvaljuje svima koji su se odazvali i pomogli.

Dušan Todorović je četvorogodišnji dečak iz Kušiljeva, kod Svilajnca, koji boluje od tumora neoblastom. Pojavile su mu se recidivne promene, zbog kojih je hitno morao da ode na lečenje. On je avionom koji je obezbedila Vlada Republike Srbije uz pratnju lekara Dečije bolnice u Tiršovoj, otputovao na lečenje u Barselonu.

Politika

strana 1 od 172 idi na stranu