Šta je "Florens" ostavio iza sebe? FOTO

Najmanje sedam osoba je izgubilo život u naletu oluje Florens, koja je Severnoj i Južnoj Karolini donela gotovo neprestanu kišu, viši nivo voda i jake vetrove.

Izvor: Beta

Subota, 15.09.2018.

22:10

Šta je
Foto: Tanjug/AP

Te informacije preneli su večeras lokalni mediji u SAD.

Posle naleta oluje Florens u Severnoj Karolini i dalje pada obilna kiša, izjavio je guverner te američke savezne države Roj Kuper. "Oni koji misli da ih je oluja zaobišla još se nisu suočili s pretnjom nevremena", rekao je Kuper i dodao da su neke reke već prelile zbog kiše.

Oluja Florens je donela "ogromne padavine", rekao je Kuper potvrdjujući medijske navode da je pet osoba stradalo u nevremenu i da se za nekoliko osoba još traga.

Prema njegovim rečima, operacija spasavanja je u toku. Gotovo 930.000 kuća i firmi je do sada ostalo bez struje.

Oluja Florens ima propratne vetrove do 75 kilometara na sat i poslednjih dana je oslabila. Američke vlasti naložile su ranije evakuaciju stanovništva u državama gde se očekivao dolazak tada uragana. Vanredno stanje proglašeno je u Virdžiniji, Severnoj Karolini, Južnoj Karolini i Merilendu.
Foto: Tanjug/ AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug, AP

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: