Izraelski vojnici ubili dva Palestinca na granici Gaze

Izraelski vojnici ubili su dva Palestinca u sukobima duž granične ograde između pojasa Gaze i Izraela.

Izvor: B92

Subota, 15.09.2018.

00:15

Izraelski vojnici ubili dva Palestinca na granici Gaze
Foto: Thinkstock

To je saopštilo Ministarstvo zdravlja na toj palestinskoj teritoriji.

Jedna žrtva je 14-godišnji dečak koji je pogođen u glavu istočno od Džabalije, dodaje se u saopštenju, kako prenose izraelski mediji. Još osam Palestinaca je ranjeno bojevom municijom.

Ranije danas su izraelski vojnici našli eksplozivnu napravu kraj granične ograde i izazvali kontrolisanu eksploziju. Izraelski policija je rekla da je našla balone sa zapaljivim materijalom kraj grada Kirjat Gata na jugu Izraela puštene iz pojasa Gaze.

Palestinci su masovno protestovali kraj granice Gaze i Izraela od kraja marta jednom nedeljno, uglavnom petkom protiv izraelske i egipatske blokade. Od početka protesta koji su se stišali tokom avgusta ubijeno je preko 170 Palestinaca. U isto vreme poginuo je jedan izraelski vojnik od palestinskog snajpera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: