"Nemoguće da prihvatimo sporazum bez sveobuhvatnog paketa"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da nije moguće da Srbija prihvati sporazum o Kosovu i Metohiji bez sveobuhvatnog paketa za Srbiju.

Izvor: B92

Subota, 15.09.2018.

14:41

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ nr

On je, upitan za izjavu agenciji Rojters, prema kojoj traži garancije za članstvo Srbije u EU 2025. ako potpiše sporazum sa Albancima, podsetio da je to i ranije, 100 puta, govorio međunarodnoj zajednici.

„Međutim, mi nemamo ni sporazum, ni nacrt, niti predlog“, podvukao je Vučić dodajući da treba pustiti da se vode razgovori.

Ukazao je da nije optimista po pitanju sporazuma, ali da će dati sve od sebe da se napravi dogovor.

„Ali, ako neko misli da je moguć sporazum bez sveobuhvatnog paketa, koji bi se ticao budućnosti Srbije, bez dodatne ekonomske pomoći, dramatično bržeg rasta, ne pada mi napamet“, jasno je poručio Vučić.

On je ocenio da je Srbija dobro postavila svoju platformu.

„Ako neko kaže da se radi samo o novcu, naravno da je novac važan, ali pre svega se radi o interesima našeg naroda na kiM, a potom sve drugo što možemo da obezbedimo. Da li je to realno? Nije, ali je nemoguće da prihvatimo sporazum bez sveobuhvatnog paketa“, zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: