"Oni koji misle da se SPC pritiscima može naterati..."

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić objavio je stavove za koje kaže da proizilaze iz vekovne pastirske tradicije Srpske pravoslavne crkve.

Izvor: B92

Petak, 14.09.2018.

11:30

screenshot

On je dodao da je to učinio jer se “nastavlja na svim nivoima sa propagiranjem ideje podele Srbije i predavanja našeg naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji na milost i nemilost onima koji nekažnjeno sprovode etničko čišćenje i diskriminaciju nad Srbima“.

"Oni koji misle da se pritiscima SPC može naterati da podrži gubitničku politiku podele Srbije i izdaju srpskog naroda na KiM ili barem privoleti na ćutanje duboko se varaju. Stav SPC je čvrsto utemeljen na stavu Sabora iz maja 2018. godine (u kome se Crkva oštro protivi i priznanju i podeli KiM). Pobornici ove politike poneće istorijski žig srama. Priznanje Kosova od strane Srbije koje sledi “razgraničenju” bilo bi direktno priznanje politici etničkog čišćenja, diskriminacije i nasilja koje vođe OVK nesmetano i pored međunarodnog prisustva sistematski sprovode nad preostalim srpskim narodom i njegovom Crkvom na KiM od 1999. godine“, naveo je Janjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: