"Od dva uragana nije umrlo 3.000 ljudi"

Predsednik SAD Donald Tramp je putem Tvitera poručio da u Portoriku od posledica dva prošlogodišnja uragana nije stradalo 3.000 ljudi.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.09.2018.

16:20

Foto: GettyImages

Tramp je naveo da su te podatke objavile demokrate kako bi učinile da bi on izgledao što gori dok je "uspešno prikupljao milijarde dolara za pomoć u obnovi Portorika".

"3.000 ljudi nije umrlo u dva uragana koji su pogodili Portoriko. Kada sam otišao ostrvo, nakon što ga je oluja pogodila, oni su imali od šest do 19 smrtnih slučajeva. Onda, mnogo vremena kasnije, počeli su da izveštavaju stvarno velike brojke, poput 3.000. To su učinile demokrate kako bi učinile da izgledam što gore dok sam uspešno prikupljao milijarde dolara za pomoć u obnovi Portorika. Ukoliko je osoba umrla iz bilo kog razloga, poput starosti. Loša politika. Ja volim Portoriko!", tvitovao je Tramp.

Rojters navodi da Tramp nije izneo nikakve dokaze za ove navode, a AP objašnjava da je guverner Portorika povećao broj smrtnih slučajeva od uragana Marija na ovoj američkoj teritoriji sa 64 na 2.975 nakon nalaza nezavisne studije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: