Oporavilo se dete za koje se sumnjalo da ima virus Nila

Dečak koji je zbrinut u Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić" zbog sumnje da je oboleo od groznice Zapadnog Nila, uspešno se oporavio i danas ide kući.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.09.2018.

11:26

Oporavilo se dete za koje se sumnjalo da ima virus Nila
Ilustracija: Thinkstock

Direktor Instituta Radoje Simić rekao je za Tanjug da su prve analize, kada je dete stiglo, upućivale na mogući meningoencefalitis (upala moždanih opni) izazvan virusom Zapadnog Nila, ali da to još nije potvrđeno.

"Čekaju se rezultati analiza iz referentne laboratorije i tada ćemo znati da li je zaista bila groznica Zapadnog Nila. Najvažnije je da se dete dobro oporavilo i da nema nikakvih posledica", naglasio je Simić.

Ako analize budu pokazale da se radi o virusu Zapadnog Nila, to će biti prvi slučaj te infekcije koji je dokazan kod dece u Srbiji.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanovic Batut", dosad je u Srbiji od ove infekcije obolelo 286 ljudi, od kojih je 29 umrlo.

U Beogradu je i dalje najviše registrovanih slučajeva - 141

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: