Šef Interpola: Srbija je najvažniji partner na Balkanu

Predsednik Interpola Meng Hongvej ocenio je, u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, da je Srbija najaktivniji i najvažniji partner na Zapadnom Balkanu.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2018.

00:41

Šef Interpola: Srbija je najvažniji partner na Balkanu
EPA-EFE Sascha Steinbach

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Hongvej je tokom razgovora sa Anom Brnabić ocenio da je njegova poseta Beogradu bila veoma uspešna i zahvalio na podršci koju je dobio od Srbije prilikom izbora na funkciju predsednika Interpola.

Izražavajući zahvalnost Hongveju na "izuzetnoj" saradnji sa Interpolom, premijerka je kazala da je ponosna na činjenicu da je Srbija "petu godinu zaredom svrstana među deset najpoželjnijih partnera" te međunarodne organizacije.

Ona je zahvalila Hongveju, koji je i zamenik kineskog ministra javne bezbednosti, na kako je rekla, odličnoj saradnji nadležnih institucija Srbije i Kine u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, a Kini na "principijelnom poštovanju međunarodnog prava i podršci Srbije u Interpolu i drugim međunarodnim organizacijama u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: