"Vreme je da se svet ujedini protiv terorista"

Došlo je vreme da zapadne vlade učestvuju u "snažnom i jasnom naporu Trampove administracije protiv terorističkog režima u Teheranu".

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

To je izjavio premijer Izraela Benjamin Netanjahu.

Netanjahu je to izjavio na početku današnje sednice vlade, kritikujući evropske lidere za pomirenje s Iranom što, kako je rekao, "pomaže beskrajnom napadu na vrednosti i bezbednost slobodnog društva".

Izraelski lider je pomenuo pokušaj napada iranske terorističke organizacije u junu protiv iranske opozicione grupe u Parizu, u čijem su sprečavanju pomagali izraleski obaveštajci.

Rekao je da se to dogodilo iste nedelje kada su evropski lideri pokušavali da nađu načina da ublaže posledice povlačenja SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom, preneli su izraelski mediji.

Netanjahu je ocenio da je Al Kaida teroristička organizacija koja je izvela napad 11. septembra 2001. godine u SAD predala baklju ekstremističkog suni terorizma Islamskoj državi, dok šiitsku varijantu terora predvodi Iran.

Svet

Narodne stranke bez naroda

Posle izbora za Bundestag 2017, demohrišćani i SPD su bili oslabljeni, a desničarska AfD je sa gotovo 13 odsto postala najjača opoziciona stranka.

Svet utorak 25.09. 11:25 Komentara: 0
strana 1 od 416 idi na stranu