Van der Belen: Alpbah, možda, ostavio pogrešan utisak

Austrijski predsednik Aleksandar van der Belen komentarisao je Everopski formu u Alpbahu i susret Aleksandra Vučića i Hašima Tačija.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.09.2018.

10:10

Van der Belen: Alpbah, možda, ostavio pogrešan utisak
Foto: Tanjug

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen ocenio je, povodom optimizma nakon istupanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija na Evropskom forumu Alpbah, da je moguće da se stekao pogrešan utisak, piše austrijska štampa.

“Videćemo kako će se nastaviti razgovori Beograda i Prištine. Moguće je da je Alpbah ostavio pogrešan utisak“, rekao je on prilikom posete Hrvatskoj.

Van der Belen je, povodom odbijanja predsednika Vučića u protekloj rundi dijaloga u Briselu da se sastane sa Tačijem, kazao da ne može da oceni zašto je sada došlo do određenih promena, ali da ne isključuje mogućnost da će za dve nedelje sve biti drugačije.

Podsetio je da je u proteklom periodu bilo pozitivnog razvoja na Zapadnom Balkanu, kao što je rešenje spora oko imena Makedonije, ali i dodao da postojo još "par kamenova spoticanja, koji moraju da se uklone".

On je podvukao da svi bilateralni konflikti treba da budu rešeni pre pristupanja, zbog iskustva koje je EU imala sa Kiprom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: