Amerikanci za misterioznu bolest diplomata optužili Rusiju

Kao glacvni osumnjičeni u slučaju misterioznog obolevanja američkih diplomata na Kubi osumnjičena je Rusija, prenosi američka televizija NBC.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.09.2018.

07:47

Amerikanci za misterioznu bolest diplomata optužili Rusiju
Ilustracija: Thinkstock

Dokazi koje su prikupili Federalni istražni biro (FBI), Centalna obaveštajna agencija SAD (CIA) i druge agencije ukazuju na to da je Moskva umešana u taj slučaj, prenosi Rojters. NBC dodaje da dokazi nisu dovoljno ubedljivi da SAD javno optuže Rusiju.

Američki zvaničnici i dalje istražuju zdravstvene probleme koji su iskusili radnici ambasade SAD u Havani. Za sada nije poznato šta je ili ko uzrokovao zdravstvene probleme 26 radnika, prenosi Rojters.

Radnici su se žalili na gubitak sluha, zujanje u ušima, vrtoglavicu, umor i glavobolju, a zvaničnici američkog Stejt departmenta su izjavili da ti simptomi odgovaraju lakšim povredama mozga.

Iz Kine se u junu u SAD vratila grupa diplomata, koja je se žalila na slične simptome.

SAD veruju da su u napadima korišćena elektromagnetna oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: