Tači "upoznao" Đukanovića s dijalogom Beograda i Prištine

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je razgovarao sa Hašimom Tačijem, na inicijativu kosovskog predsednika.

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2018.

23:02

Tači
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

Tači, kako je saopšteno, namerava sve susede da upozna s rezultatima dijaloga između Prištine i Beograda, i daljim planovima.

Kako navode iz Službe za informisanje crnogorskog predsednika, Đukanović je zahvalio za inicijativu i pozdravio napore Beograda i Prištine da rešenje traže mirnim putem, kroz dijalog, pod pokroviteljstvom EU.

On je, kako navode, uveren da će sve strane voditi računa da krajnji rezultat bude i snažan doprinos stabilizaciji Zapadnog Balkana, kao i podsticaj njegovoj evropskoj perspektivi, prenosi RTCG.

U razgovoru je bilo reči i o potrebi daljeg unapređenja bilateralne saradnje u obostranom interesu, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: