"Srbija poslala specijalni avion da kidnapuje mog sina"

Kotoranin Vesko Vukotić, otac Jovice Vukotića koji je uhapšen u Turskoj i isporučen Srbiji, optužio je crnogorske državne organe.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

On je istakao da nisu ništa preduzeli kako bi zaštitili njegovog sina, državljanina Crne Gore, već su, kako tvrdi, dozvolili da bude bukvalno kidnapovan i odveden u treću zemlju.

Jovan Vukotić, kojeg je crnogorska policija označila kao vođu "škaljarskog klana", uhapšen je pre dva dana u turskom letovalištu Antalija, po poternici Grčke, a turske vlasti su ga predale Srbiji.

Vesko Vukotić je u reagovanju koje je dostavio listu Dan naveo i da nisu tačni medijski navodi o hapšenju i njegovog drugog sina.

"Što se tiče dezinformacije koju su objavili štampani mediji u Crnoj Gori i Srbiji da su uhapšena braća Jovan i Igor Vukotić, istinita je taman koliko i optužnica koja je podignuta protiv Igora od Specijalnog državnog tužilaštva, u kojoj tvrde da je bio spreman na likvidaciju pojedinih policijskih inspektora za koje nikada nije čuo. Ne treba se igrati sa čestitim crnogorskim porodicama jer kad-tad sve dođe na naplatu i istina izađe na videlo," istakao je Vukotić.

On je saopštio da je Jovan uhapšen u iznajmljenom stanu u turističkom mestu Antalija i da "nema nikakvo nedelo učinjeno u Turskoj osim što je imao tuđi pasoš" što je, dodao je "za njih beznačajna stvar".

Optužio je Crnu Goru da se odrekla svog državljanina i predala ga drugoj državi, Srbiji koja je, kako je dodao, "poslala specijalni avion da ga nekoliko sati od hapšenja praktično kidnapuju i dovedu u Srbiju iako ni tamo nema nikakav prekršaj".

On je rekao i da je njegov sin od 2012. imao i srpski pasoš "jer je imao ozbiljnu nameru da se sa porodicom preseli u Beograd i da u toj evropskoj metropoli školuje decu i ostane da živi, kao i zbog lošeg stanja u Crnoj Gori".

"Kada je upozoren da se mora odreći jednog da bi zadržao drugo državljanstvo, bilo je logično da zadrži crnogorsko. Preko advokatske kancelarije Anđelić iz Podgorice obratio se ambasadi Srbije za poništenje srpskog državljanstva i vratio im putnu ispravu....MUP Crne Gore obustavio je postupak oduzimanja državljanstva Crne Gore na osnovu Jovanove izjave da želi da ga zadrži. Srbija mu nije dala otpust iz njihovog državljanstva, tako da mu je njihov pasoš vraćen iako ga on ne koristi", saopštio je Vukotić.

Region

"Ovo je Makedonija"

Lider opozicije Hristijan Mickoski ocenio je da je referendum o promeni imena Makedonije bio neuspešan i da je "narod pokazao" da Dogovor sa Grčkom ne prolazi.

Region nedelja 30.09. 21:33 Komentara: 5
strana 1 od 128 idi na stranu