Traži se pritvor za Škaljarca, dovezli ga s fantomkama

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu predložilo sudu da odredi pritvor Jovici Vukotiću zbog opasnosti od bekstva i bojazni da ne ponovi krivično delo.

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2018.

14:21

Traži se pritvor za Škaljarca, dovezli ga s fantomkama
Ilustracija: Thinkstock

Vukotić, kojeg mediji nazivaju vođom škaljarskog kriminalnog klana iz Crne Gore, prethodno je saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave, odnosno pasoša, sa kojim je uhapšen u Turskoj pre dva dana, navodi Tanjug.

Prilikom hapšenja u Turskoj Vukotić je koristio lažni makedonski pasoš.

Njegova odbrana, kako Tanjug saznaje, tvrdila je da naše pravosuđe nije nadležno za procesuiranje ovog krivičnog dela jer on pasoš nije koristio na teritoriji Srbije. O predlogu za pritvor odlučiće sudija za prethodni postupak u toku popodneva.

Vuković je državljanin Srbije, pa je zbog lažnih dokumenata u utorak proteran iz Turske, odnosno deportovan je Srbiji.

Vukotić je jutros u zgradu suda dovezen u crnom džipu, u pratnji pripadnika SAJ-a, naoružanih i sa fantomkama na licu. Zbog njegovog tranporta deo grada je bio blokiran za saobraćaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: