Info / Hronika 5

Kreator Darko Kostić na slobodi u nastavku postupka

Beograd -- Viši sud u Beogradu odbio je žalbu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu tako da kreator Darko Kostić ostaje na slobodi, saznaje B92.net u Višem sudu.

Izvor: B92, Večernje novosti
Foto: Tanjug, Filip Krainčanić

Viši sud u Beogradu je dana 6. 9. 2018.godine, odbio kao neosnovanu žalbu Trećeg osnovnog javnog tužilastva izjavljenu na rešenje o ukidanju pritvora prema okr. Darku Kostiću.

Odluka Trećeg osnovnog suda u Beogradu o ukidanju pritvora je time potvrđena, pa će se Darko Kostić u nastavku postupka braniti sa slobode.

Darku Kostiću se na teret stavlja polno uznemiravanje, nedozvoljeno držanje opojne droge, kao i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Pritvor mu je ukinut nakon ispitivanja poslednjeg svedoka. Tužilaštvo se nakon toga žalilo, jer smatra da i dalje postoji opasnost da modni kreator utiče na svedoke, kao i opasnost da će ponoviti krivična dela.

Budući da na ovu odluku nema prava žalbe, Darko Kostić će se definitivno braniti sa slobode do kraja postupka.

Sada će predmet biti vraćen u Treći osnovni sud u Beogradu, gde će se odlučivati da li će određeni dokazi biti izdvojeni zbog nedozvoljenog pretresa stana, s obzirom na to da nije postojala adekvatna naredba za pretres, podsećaju "Novosti".

Komentari 5
Čitajte
Pošalji komentar